Ботев и пълният с "жълто-черни" юноши отбор на Раковски изиграха поредната учебна игра помежду си, съобщи официалният сайт на пловдивския клуб. Срещата между представителния тим и неговия сателит се състоя на базата в Коматево и бе с продължителност малко над 50 минути.

Участие за Ботев взеха младите вратари Росен Андонов и Стамен Бояджиев, Филип Филипов, Елведин Джинич, Артур Енрике, Костадин Дяков, Георги Сърмов, Луис Педро, Вандер, Станислав Костов и Валери Домовчийски. Съставът бе попълнен и с преотстъпения на Раковски Владимир Айтов.

"Жълто-черните" реализираха две попадения, дело на рожденика Костов и Вандер, а за втородивизионния тим от игра се разписа 17-годишният Емил Камберов.

Станимир Стоилов, освен като треньор, беше и в ролята на главен съдия в спаринга. Той избра интересен подход да наказва грешките в защитата на Ботев. На два пъти той отсъди дузпи в полза на Раковски заради неточности в опасна близост до вратата на "жълто-черните", а 11-метровите наказателни удари бяха реализирани от Емил Камберов и Цветан Павлов.

Преди началото на двустранната игра едночасова тренировка направиха Адам Стаховяк, Данчо Христов, Веско Минев, Бобан Грънчаров, Сивард Спрокел, Томаш Иршак, Борис Галчев, Ромарио Кортзорг и Абел Анисе.