Номер 9 в световната ранглиста Марди Фиш (САЩ) се наложи над сънародника си Джон Иснър с 3:6, 7:6 (8:6), 6:2, след като спаси два мач-бола и спечели турнира по тенис в Атланта. Този мач беше повторение на миналогодишния финал, като сега номер 1 в схемата Фиш имаше доста по-сериозни трудности.

След като отстъпи в първия сет, той беше на път да се провали и в мача изобщо, но успя да се добере до тайбрек. Там нещата също не вървяха по най-добрия начин, след като Иснър най-напред поведе с 4:1, а след това и със 6:4, но Фиш успа да реализира четири поредни точки и остана в мача.

Моментът, който реши мача, дойде в първия гейм на третия сет, когато Фиш проби серсиса на противника и до края не позволи промяна на курса. Така победителят прибра 6-ата си титла и не позволи на Иснър да спечели пък втори пореден турнир, след като победи на трева в Роуд Айлънд преди две седмици.

"Когато си в позиция номер 1 в турнир, от тебе винаги очакват повече. Наистина, емоционален мач, но за моя радост и с хубав край. Истина е, че имах доста късмет в някои ситуации и направо мога да кажа, че се измъкнах", обясни след победата Фиш.