Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев - Майкъла гостува на Крум Савов в предаването "Зона Спорт" по bTV Action, което вече е от 20:00 часа всеки понеделник. Той говори за актуалната ситуация в ЦСКА и сподели какво го притеснява в предлагането на акции на клуба:

"Да, ще си купя. Нормално е. След като ЦСКА е първият клуб, който излиза на борсата, ясно е къде ще отидат парите – за задължения към НАП, школата... Друго ме дразни мен, че политиката за популяризиране на тези акции е много непрофесионална.

Трябваше да се направи една пресконференция със сдружението „ЦСКА Завинаги”. Все пак там са само сериозни бизнесмени, нормално е да извадят по 3000 лева. Хората с по-малко пари ще си купят, ако Стоичков, Бербвтов, Мартин Петров си купят. Мен ме озадачава, че тези хора не са си взели акции. Футболистите, Стойчо Младенов, те защо не кажат – „ Да, ще купим 1000 акции”. Никой не го казва, не казва и колко ще вземе, не казва и кога ще го вземе.

Стойчо Младенов си бил взел акции под видн на заплати, така се говори. Ама това е друго нещо, остави го това. Да купиш нещо, значи да влезнат пари в касата на клуба"

Майкъла коментира и лиценза и защо всяка година той е толкова проблемен:

"Не знам защо чак такова внимание се обръща на този лиценз. Има отбори с по 5-600 000 лева задължения и пак се борят за лицензи.

За тази година май няма проблем с лиценза, след като и НАП даде писмо, че всичко е наред. Да, поредното разсрочване е, но няма бизнес, който да няма разсрочване, да не е на кредит. Ако си треньор, футболист

И за Батков, и за Томов е много трудно. Процедурата е тежка. Натрупването е от години.

Много повече от 100 000 лева имам да взимам аз от ЦСКА, но се разбрахме. Точно 5 минути ми беше разговорът с Александър Тодоров. Няма за пари да спирам лиценза на ЦСКА, но си ги чакам. Чакам си всичките пари. Никога не съм искал хората да не си търсят парите, но да си ги разсрочват. Може да опростиш някаква част, но си искаш парите."

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!