Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев даде кредит на доверие на треньора Миодраг Йешич, но до петия мач в българската футболна "А" група. Той заяви, че това е нормалния срок един отбор да заиграе добре при смяната на треньори.

"Една загуба не може да повлияе на поста на Миодраг Йешич, но вотът на доверие не е вечен. В ЦСКА и Левски всеки треньор си носи оставката в джоба. Публиката е критерий за треньорите. Ако тя не е доволна, нищо не може да бъде променено. Не сме обсъждали вариант за друг треньор, освен Йешич. Нормално е кредитът на доверие да продължи до пет мача", каза Илиев, цитиран от БТА.

ЦСКА загуби с 0:2 срещу Литекс и това повдигна много въпросителни относно работата на Миодраг Йешич и на футболистите през зимната подготовка, когато защитата на "червените" не приличаше на себе си.

Феновете на отбора бяха изпълнили голяма част от трибуните на стадион "Българска армия" и очакваха добра игра и победа, но вместо това видяха лоши изпълнения, множество грешки и поражение още в първия пролетен кръг.

Илиев намери вината в отбора, който скоро трябва да заиграе по-добре, за да задържи феновете на стадиона.

"Сами сме си виновни. Отборът не успя да разбере, че това е най-важният мач. Ако бяхме били, следващия път щяха да дойдат 12 хиляди човека. Това е мач за публиката и ние играем заради нея. Каквото и да направим със стадиона, ако публиката не е доволна, все едно нищо не сме направили. Допуснахме да ни вкарат голове от две елементарни ситуации, а ние изпуснахме шест. Литекс игра на 120 процента от възможностите си, а ние - на 40", коментира Илиев.