Ръководството на Локомотив (Пловдив) разпространи открито писмо до президента на Славия Венцеслав Стефанов след репликите на боса на "белите", че "смърфовете" са селски отбор.

Пловдивчани са категорични, че подобно поведение е недопустимо и неприемливо в българските футболни среди и отправиха обвинение към шефа на клуба от "Овча купел" относно развитието му като личност.

Ето цялото писмо, публикувано без редакторска намеса:

ДО
РЪКОВОДСТВОТО И ПРЕЗИДЕНТА НА ПФК СЛАВИЯ ГР. СОФИЯ

ОТКРИТО ПИСМО
ОТ
РЪКОВОДСТВОТО НА ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1926

УВАЖАЕМИ Г-Н СТЕФАНОВ,
С настоящото писмо си позволяваме да изразим позиция, относно вашето поведение пред медиите след футболната среща между отборите на Славия и Локомотив Пловдив, състояла се на 09.03.2014г.

Вие си позволихте да наречете Локомотив селски отбор със селски треньор.

Категорично ви заявяваме, че подобно поведение на лица от такъв ранг в българските футболни среди е абсолютно недопустимо и неприемливо. В цялата история на съществуването на Локомотив, ние сме се държали абсолютно колегиално, с уважение и респект към всеки един футболен отбор, включително и към Славия, най-малко, защото така изискват правилата и моралът, които трябва да съпътстват всяка една спортна проява.

С нарастването на своята възраст всеки един човек би следвало да помъдрява и да се развива в дух на хармония и помирение със заобикалящия го свят. След вчерашното ви поведение оставаме с впечатление, че вашето развитие е прекъснато още в първите седем години от живота ви.

Надяваме се, че проявата ви е била плод на моментно неразположение на духа като изразените негативни емоции и настроения са нещо, което няма да се повтори и ще успеем да запазим добронамереното поведение и отношение между двата футболни клуба.

С уважение:
Ръководството на ПФК Локомотив Пловдив 1926 АД