Левски постигна трудна победа над Славия с 1:0 с попадение на Иван Цветков в 27-ата минута.

Домакините  започнаха двубоя много активно и още в 1-ата минута стигнаха до голово положение.

Иван Цветков направи много добър пробив между трима бранители на Славия, влезе в наказателното поле, върна почти от аут линията към точката на дузпата, където Христо Йовов стреля неточно над гредата.

Само след две минути Тони Калво пусна технично към Иван Цветков, който технично с левия крак стреля покрай Кунчев, но топката мина на сантиметри от страничния стълб.

В 7-ата минута Мюлдер се освободи от защитник на белите малко пред ъгъла на наказателното поле, и технично стреля, но топката се отби в напречния стълб.

Нападателят на Славия Жуниньо бе изведен отлично, освободи се от Рисп, но не стреля веднага и пропусна много удобно положение за гол.

След динамични 20 минути темпото на сините спадна и гостите от Славия поизравниха играта, но атаките им не застрашаваха вратата на Илиев.

В 27-ата минута много добро подаване на испанеца Тони Калво намери в наказателното поле Иван Цветков, който между трима бранители на белите технично от въздуха откри резултата - 1:0 за Левски.

В 32-ата минута наставникът на сините Георги Иванов направи принудителна смяна в състава на си, след като Дъстли Мюлдер получи разстежение и бе заменен от Александър Башлиев.

Левски продължи да контролира играта като стигна до поредна възможност за гол след центриране на Райков отляво, Калво отправи силен удар, който Кунчев отрази с мъка.

В първите минути на второто полувреме Левски започна да притиска съперника си, но Славия направи много опасна контраатака.

В 52-ата минут Жуниньо проби отляво стреля силно, но топката мина на сантиметри от страничния стълб.

В средата на втората част зачестиха нарушенията и двубоя стана много нервен реферът Стоянов показа жълти картони на Калво и Видович от Левски и на Божов и Пеев от Славия. В 68-ата минута испанецаът Калво бе изгонен за нарушение срещу Юруков, след като  получи втори жълт картон.

Въпреки че остана с човек по малко отборът на Левски, стигна до възможност да удвои резултата, но удар на Видович срещна гредата в 76-ата минута.

В последните минути на двубоя играчите на гостите започнаха по-често да атакуват, но отборът на Левски се защитаваше много добре и не позволи на съперника да стига в близост до вратата на Илиев.

В добавеното време на двубоя Славия игра само пред наказателното поле на Левски. В 92-ата минута отлична възможност се откри пред Галин Иванов, който остана сам пред Илиев след грешка в синята отбрана, но вместо да стреля, предпочете да подава, и сгреши.

В последната атака на двубоя отново Левски стигна до голово положение. Цветков центрира успоредно на вратата към абсолютно непокрития Башлиев, но той не успя да преодолее Стефано Кунчев, който бе излязъл напред. Така сините стартираха  в новото първенство с много трудна, но заслужена победа.

Стартов състав на Левски :
23. Илиев 2. Мюлдер 3. Грийн 33. Рисп 14. Видович 10. Йовов 45. Гаджев 19. Цветков 8. Калво 9. Арс 11. Райков

Резерви: 24. Митрев 6. Старокин 7. Димов 22.Тасевски 20. Башлиев30. Балтанов
21. Христов

Старши треньор:   Георги Иванов

Стартов състав на Славия:
1. Кунчев 18. Филипов 19. Желев (к) 35. Молдованов 28. Маркес 20. Димитров 83. Юруков 8. Борносузов 33. Галин Иванов 17. Божов 44. Жуниньо

Резерви:12. Петров 22. Тодоров 5. Георгиев 7. Илиев 77. Пеев 11. Василев
9. Христов

Старши треньор:   Мартин Кушев