Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов бе изравнен със земята. Това стана факт, след като той бе взривен като част от предвидената реновация на стадиона на Левски.

В основите на централната трибуна бяха поставени около 350 килограма експлозив под формата на 1200 заряда, а взривяването им продължи 5 секунди. 

Събарянето бе първа стъпка от модернизацията на "Герена", като от ръководството на Левски планират секторите "А" и "Б" да бъдат изцяло обновени през 2014 г. по случа 100-годишнината на клуба, а изцяло новия стадион да бъде готов през 2018-а.

Реконструкцията ще бъде  на три етапа. Първият ще бъде реализиран до май 2014 година, когато би трябвало да са напълно готови секторите "А" и "Б". За него се очаква да бъдат изхарчени между 16-20 милиона лева. Вторият етап включва изграждането на сектор "В" през 2015 година. А третият, цялостното завършване на съоръжението, се предвижда за 2017-2018 година.

На събарянето на сектор "А", под дъждовното време в София, присъстваха редица клубни легенди, които и в момента са на работа в Левски. Сред тях бяха имена като Павел Панов, Кирил Ивков, Николай Илиев и много други. По улиците около стадиона се бяха събрали и фенове на "сините", които изпратиха с песни старата част от съоръжението.

 --------------------------------------------------------------

 

3 февруари 2013 година се очертава като историческа дата за феновете на Левски.

В днешния ден за 16:30 часа е планирано събарянето на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов".

Заложени са около 350 килограма взривно вещество, а операцията ще бъде ръководена от инж. Евгени Кераджийски, който е привърженик именно на ''сините''.

Охраната около стадиона ще бъде засилена, за да се избегнат инциденти.

Това ще бъде първата крачка за модернизацията на стадиона на Левски. Предвижда се новите сектори "А" и "Б" да бъдат готови през 2014 година - за 100-годишнината на клуба.