Нападателят на Левски Ларсен Туре сподели своите впечатления за новия си отбор в обширно интервю за официалната програма на мача Левски - Локомотив (София). Клубният сайт на "сините" публикува част от изказването на футболиста:

- Ларсен, разговаряме с теб след двубоите с Нефтохимик и Славия, които завършиха с победи за Левски. Впечатленията ти?
- Подходихме много сериозно към тези мачове. За нас бе много важно да направим серия от победи. Още по-хубаво е, че победихме и с изразителен резултат. Очевидно е и това, че настроението и самочувствието ни са съвсем други след тези успехи. Смятам, че отборът тръгва нагоре.

- В пореден мач си титуляр за Левски, вкара и първия си гол. Как се чувстваш на терена, навлизаш ли в добра спортна форма?
- Мога да кажа, че адаптацията ми в отбора бе улеснена благодарение на моя съотборник Кевин Брю. Той ми помага много, обясни ми как стоят нещата в Левски, за живота в България.

Много се радвам, че отбелязах и първия си гол за клуба. Иначе е разбираемо, че не ми е лесно, защото два месеца и половина бях без отбор и не съм играл в официални мачове. На практика не съм водил лятна предсезонна подготовка. Поддържах форма сам. Когато дойдох в Левски, се оказа, че отборът играе мачове през три дни.

Не е никак лесно за мен да вляза да играя, без да имам необходимата подготовка. Оказа се обаче, че Левски разполага с много добри специалисти - физиотерапевти, отлични кондиционни треньори, базата е прекрасна, имаме център за възстановяване на европейско ниво. Това много ми помага и смятам, че бързо ще вляза в час.

- Предстои двубой със столичния Локомотив. Познаваш ли този тим и какви са твоите очаквания за мача?
- Това е много интересен въпрос, тъй като на практика, преди да дойда в България, познавах само Левски и ЦСКА. Интересното се случи, когато започнах да се интересувам от първенството и отборите, които играят в България, след като получих предложението от сините. Оказа се, че в Локомотив (София) има няколко французи, които са подписали през лятото.

Аз познавам някои от тях и следя мачовете на този отбор най-малкото заради моите приятели. Познавам Азрак Махамат, който е приятел и на Кевин Брю, те се виждат, откакто Азрак е в София. Познавам и Елтон дос Рейс, с него бяхме заедно в Гиньон. За мен бе много странно да разбера, че мои приятели играят в отбори от България.

От друга страна, това е добре, защото има хора, с които мога да контактувам в непозната страна, каквато е вашата за мен. Иначе от мача очаквам само победа и нищо друго.

- Мнението ти за първенството на България?
- Ще направя паралел с Франция. Там много се залага на тактиката и множество мачове завършват с резултат 0:0. Това е, защото всички отбори са много добре подготвени тактически.

По-скоро се стремят да не загубят, отколкото да победят. Тук, в България, футболът е по-отворен. Впечатли ме Лудогорец, срещу който на практика ми беше първият мач. Имат много добри футболисти. Може би са една крачка по-напред от Левски, както се видя и в двубоя с тях, но разликата не е много голяма, така че имаме шансове да се противопоставим успешно.

- Доволен ли си от престоя си в България досега?
- Приятно съм изненадан от всичко тук. София е много хубав град, такъв, какъвто ми го описа и Кевин, преди да дойда. В клуба всичко е на страхотно професионално ниво, нищо не ми липсва. Ръководството се грижи за нас и всичко е на разположение на играчите. Много добре сме настанени всички чужденци. Очаквам в близките дни да пристигне и моето семейство. Обясних им вече, че тук се чувствам страхотно и всичко е много добре.

- Как се стигна до трансфера ти в Левски?
- Нещата тръгнаха оттам, че Брест изпадна в долната дивизия. В същото време и договорът ми с клуба изтече. Исках бързо да си намеря нов отбор. Имаше интерес от няколко френски тима, но до конкретна оферта не се стигна. В момента на пазара е много трудно, тъй като клубовете имат определен бюджет и първо искат да продадат, преди да купуват.

След като мина месец и половина, получих обаждане от френски агент, който работи с България. Той ми каза за интереса от страна на Левски. Аз го свързах с моите мениджъри, като в същото време започнах да събирам информация за Левски и българското първенство. Звънях на Кевин Брю и на други французи, които играят в България.

За мен бе удоволствие да получа предложение точно от Левски, защото го знам като клуб. Ласкае ме, че са ме гледали и са търсели точно играч с моя профил. След това нещата ги познавате, дойде конкретна оферта, пристигнах в България, говорихме, подписах. Пак повтарям, приятно съм изненадан от всичко тук и съм много доволен от избора си и крачката, която направих...