От “ЦСКА Завинаги” планират да изградят още едно помощно игрище в Борисовата градина до мача с Ботев (Пловдив), който е на 10 април, пише Livesport.bg.

Цялостната инвестиция на сдружението за въпросните проекти възлиза приблизително на 1 000 000 лева. Изразходваните средствата ще бъдат оповестени официално, когато съоръжението бъде напълно завършено.

До момента от “ЦСКА Завинаги” възстановиха изцяло сектор “А” на стадион “Българска армия”. От сдружението изградиха и помощен терен с изкуствена трева, който е на разположение на детско-юношеската школа на “червените”. Въпросното игрище се отдава и под наем. Процент от приходите постъпват в касата на ПФК ЦСКА.

Размерите на вече завършеният терен № 1 са 84.00/51.00м (с размер на игралното поле 81х48м).

Игрище № 2 ще бъде с размери 54/40м (с размер на игралното поле 50х36м), а № 3 с 96/50м (с размер на игралното поле 90х46м). Предстои и построяването на два броя съблекални, всяка от които с площ от 260 м².

От ръководството на ЦСКА анонсираха в представения от тях проспект, че чуждестранни фирми изявяват амбиции да се заемат с цялостната реконструкция на стадион “Българска армия”, както и базата “Панчарево”, но към днешна дата няма развитие по въпроса.

 

Ето какъв беше коментарът на бившия изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев - Майкъла по този повод пред bTV и Крум Савов в предаването "Зона Спорт":

"В първото игрище купиха само тревата и мрежата. Там инвестицията е 70 на 30 от ЦСКА. Второто игрище – хубаво е, ама мисля че с много по-малко пари можеха да го направят. Наистина инвестициите са сериозни, но казвате 1 милион. За сравнение Ботев, Лудогорец дадоха по 17, по 19 милиона в базите. Преди години едни от най-богатите хора са били в ЦСКА – защо не са построили те такива бази?

Всичко това е един кърпеж. ЦСКА трябва да бутне стадиона и да си построи нов. 40 милиона ще струва, за 10 години ще си върнем инвестициите и ще започне клуба да печели."