Половината футболисти на Миньор (Перник) днес са отказали да се качат на лагер, съобщи на БТА председателят на общинския съвет в Перник Владислав Караилиев.

Tренировката за утрешния мач с Етър е продължила 4 часа, от които 3 часа футболистите прекарали в съблекалните. Играчите на жълто-черния тим обяснили действията си с аргумента, че им се дължат две заплати. Те настояли за среща с кмета на общината Росица Янакиева, като очакват от нея да им даде кураж за бъдещето на клуба.

Миньор няма пари за техническите разходи на мача с Етър, по данни на клуба. Ако до обяд не бъдат внесени парите за съдийски такси, охрана и т.н., мачът ще бъде загубен служебно, а отборът може да бъде наказан, обясниха от клуба.

Според официално писмо на БФС, получено в общинския съвет ПФК "Миньор" трябва да внесе до 31 октомври около 25 000 лв. В противен случай отборът ще бъде изваден от "А" група, обясни Караилиев. По последни данни този срок е удължен до петък включително.

Община Перник не може да даде никакви пари на Миньор, тя дори все още не е обственик на клуба, заяви пред БТА метът Росица Янакиева.