Треньорът на Черноморец Димитър Димитров даде пресконференция преди гостуването от 18-ия кръг на Локомотив (Пловдив). Специалистът подходи с уважение към съперника, но неговите възпитаници ще опитат го надиграят.

"На "Лаута" винаги съм се чувствал прекрасно. Отношението на феновете към мен винаги е било чудесно, както е и моето към тях. Пловдив е може би най-футболния град в България - с невероятна публика, която подкрепя отбора си във всякакви моменти. През годините, в които съм работил там, никога не съм чул да освиркват футболистите или треньорите си. Уникална публика. Затова с огромно желание винаги съм стъпвал там, макар и да съм бил противник.

Локомотив има много силни футболисти като индивидуалности за нивото на България. Не е случаен фактът, че имат само победи в домакинските си срещи. Това говори за някаква класа и ниво, което притежават. Ние сме длъжни да се съобразим с техните силни качества, но разбира се ще се опитваме да се надиграваме с тях, доколкото ни позволят възможностите.

По отношение на нашия отбор, имаме няколко проблемни футболисти. Преслав Йорданов има проблеми още от двубоя с ЦСКА и тренира индивидуално, но при всички положения ще пътува с нас. За голямо съжаление докторите не ми разрешават да рискувам с Уалембо. Той получи контузия в контролата със Сливен и още не е възстановен. Другият проблем е с Георги Терзиев, който претърпя операция на ръката. Той счупи костица при сблъсък с играч на "армейците" и около десетина дни няма да можем да разчитаме на него. Останалите са здрави и готови за игра.

По отношение на зимната подготовка не мога да кажа, че на 100% сме постигнали това, което бяхме запланували, поради лошите климатични условия. Тренирахме по зали и на твърди терени, от които получихме доста контузии, но в края на краищата резултатите са най-важни, а когато те са добри, всичко останало е на заден план", коментира Димитров.