Феновете на Локомотив (София) недоволстват от действията на полицията след дербито от 30-ия кръг на "А" група срещу Славия на стадиона в квартал "Овча Купел".

"На мач, посетен от 150 зрители и охраняван от стотина полицаи, включително мото и конни части, бе инсценирана провокация срещу феновете на Локомотив", се казва в сайта на привържениците на столичните "железничари" lokosf.info.

Според запалянковците, причина за инцидента, при който е счупено стъкло на трамвай номер 11, е станало неадекватното поведение на униформените служители на реда.

"Лъжците"* организатори от 6-о районно управление допуснаха агитката на Славия да се насочи към тази на Локомотив, преминавайки под техен съпровод и охрана над 200 метра!!!

След като едно момче от Локомотив, останало само на спирка на стадиона в Овча Купел, се врязва в агитката на Славия, премина трамвай, пълен с фенове на Локомотив, който бе спрян и фен на Локомотив изби стъклото на една от вратите.

Последва отваряне на всички врати на возилото и нахлуване на полицейските части в трамвая. Изведени, проснати на платното на бул. Цар Борис III и бити са около 15 човека (б.а. точната бройка е 14). Всички те са задържани за 24 часа и ще бъдат "съдени" по закона за спортното хулиганство.

СЛЕД ЦЯЛАТА ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ ПИТАМЕ:
- ЗАЩО БЕ ДОПУСНАТО ДВЕТЕ АГИТКИ ДА СЕ СЪБЕРАТ?
- ЗАЩО ПОЛИЦИЯТА НАХЛУ В ТРАМВАЯ И ИЗВЕДЕ, АРЕСТУВА И БИ
ПЪТУВАЩИТЕ В НЕГО?
- ФЕНОВЕТЕ НА ЛОКОМОТИВ ЛИ СА НАЙ-ОПАСНИТЕ В БЪЛГАРИЯ, КАТО
СЪВСЕМ СКОРО НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ ИМА ОБЩО ОКОЛО 20 НАКАЗАНИ
ЛОКОМОТИВЦИ, КОИТО ДА НЕ ПОСЕЩАВАТ СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ ПРЕЗ 2014 ГОДИНА?

Къде на шега, къде не с оглед "полицейската организация" НЕ бе ли по-лесно към всеки зрител да се прикрепи по един полицай, който да го ескортира до дома му???.

* Лъжците са двама от полицаите от 6-то СДВР, които през сезон 2012/2013 лъжесвидетелстваха и обвиниха едно момче от Локомотив в палеж на бутилки (!!!) на трибуните на стадион "Славия".

На видеозаписите ясно се виждаше, че е запалена не бутилка, а димка, и то от друг, но въпреки това съдът прие показнията на полицаите и наказа момчето!", се казва в съобщението в сайта.