В открито писмо председателят на фенклуба на Локомотив (Пловдив) Костадин Славов обвини в различни злоупотреби и нехайства Атанас Узунов и изрази надежда без подалия оставка досегашен изпълнителен директор на тима, "смърфовете" да се превърнат в "в оазис на честния футбол".

Собственикът Веселин Марешки обяви, че се е предоверил на ръководителите на клуба около себе си и лично ще се захване с клубните дела. Въпреки това аптекарският бос застана срещу думите си, като сподели задоволството си от работата на Узунов, чиято оставка няма да приеме.

Ето и пълният текст на писмото (без редакторска намеса):

"Уважаеми г-н Узунов,

Обръщам се към Вас на ВИЕ, защото в последните няколко седмици правите всичко възможно да се отдалечите от Лаута, но в същото време имате претенции, че притежавате "нотариален" акт за любимото ни Локо.
Вие сте втория човек след един треньор с костюм и бели чорапи, според който феновете на Локомотив са 50 човека и 45 от тях (90 процента) Ви подкрепят безрезервно. Доста срамно твърдение за най-обичания отбор в града.
За почти девет години в клуба така и не разбрахте, че хилядите черно-бели привърженици са достатъчно интелигентни хора и не могат да бъдат безогледно манипулирани и лъгани от хора като Вас.

Къде бяхте Вие, когато двеста деца от школата заедно със служители и ветерани на клуба часове преди финала за купата на България бяха на прага да не пътуват за Бургас, тъй като Вие както обикновено бяхте забравили да платите техния транспорт до стадион "Лазур"? Вместо да наведете глава от срамната си постъпка, пет месеца по-късно Вие решихте, че фен-клуба е виновен и дори го обвинихте, че дължи пари. Ние обаче още пазим списъците с децата и техните родители заедно с документите за извършения превоз. Докато децата плачеха на връщане за Пловдив, Вие нехайно се прибирахте от поредната си срамна "командировка", несъвместима със спортния морал.

Ние, феновете, не сме виновни, че след идването на третото поред ръководство, първата му работа бе да Ви отдели от финансовите потоци, а ключа от касата на клуба остана дълбоко скрита от Вас. Наскоро новите собственици изплатиха шестцифрена сума от дългове, натрупана от концесията на подлеза на централна гара – Пловдив по време на "блестящото" Ви управление. Само доброто им възпитание Ви пази от публичното обявяване на резултатите от направената проверка.

Ние, феновете, не сме виновни, че се чудите как да обясните всекидневно постъпващите нови и нови задължения към трети лица, достигнали до момента сумата от половин милион лева.

Ние, феновете, не сме виновни, че една и съща фирма от Черноморието е доставчик на екипировка със съмнително качество. Само щастлива случайност размина клуба с международен скандал за неправомерно произведена и използвана марка екипировка. Дори намесата на Коко Динев не успя да Ви откъсне от порочната практика. Вместо това се превърнахме в единствения футболен клуб в света, в който феновете финансират закупуването на спортна екипировка на собствените си футболисти.

Ние, феновете, не сме виновни, че ни в клин ни в ръкав Вие обявихте на всеослушание в медиите на 19 септември 2012 г., че победителят в конкурса за осветление на стадион "Локомотив" е вече избран. Скандалното Ви изявление бе направено 15 дни преди законовото изтичане на срока, след който комисията от Община, Пловдив трябваше да обяви резултатите. Тук е мястото да Ви кажа още, че да си ПЛОВДИВЧАНИН и ПРИВЪРЖЕНИК на Локомотив от десетки години не е престъпление. Фирмите в град Пловдив не могат да бъдат заклеймявани за правото си да се съревновават свободно в публично открит конкурс. Не е нужно ежедневно в десетки разговори да саботирате честното провеждане на същия.

Ние, феновете, не сме виновни, че по време на Вашето управление детско-юношеската школа на клуба се превърна в символ на Вашето безхаберие и "блестящ" организаторски талант. Там дълго време следваше скандал след скандал и днес никой не може да каже колко ще е необходимо името на ДЮШ на Локомотив да не бъде синоним на некадърност, кражби и шуробаджанащина.

Ние, феновете, не сме виновни, че сумата от приходите влезли в касата на клуба за трансфери на млади футболисти, практикуващи професионален футбол в "А" и "Б" група е нула. Но все пак твърдим, че за годините на Вашето управление има десетки имена, чийто качества струват пари. Последният пример е Илиян Йорданов, незнайно как озовал се според Вас в Левски без трансферна сума.

Г-н Узунов, не е необходимо постоянно да прикривате собствената си несъстоятелност, опитвайки се да ни противопоставяте на нашите легенди. Това само ни прави по-единни.

В заключение ще кажа, че всички фенове на любимото Локо очакват без Вас клуба да се превърне в оазис на открито управление и честен футбол!

Само ЛОКО!"