600 000 лв. финансиране от държавата получи Община Велико Търново за пълна подмяна на тревното покритие на стадион "Ивайло". Новината съобщи кметът Даниел Панов на специален брифинг на стадиона днес.

Става въпрос за нов дренаж, цялостна подмяна на тревното покритие, изграждане на поливна система и дори отопление на терена. Тъй като до старта на новото първенство на „А” група остава по-малко от месец, ремонтните работи ще започнат след края на есенния полусезон.

"Неотдавна премиерът Бойко Борисов бе на визита във Велико Търново и го запознахме с проблемите на стадион "Ивайло", а после на посещение бе и Симеон Дянков. Разговорите ни се оказаха много ползотворни и получаваме финансиране от 600 000 лв. за подмяна на тревното покритие на "Ивайло", нов дренаж и поливна система, като имам идея да направим отопление и на самия терен", коментира Панов, цитиран от пресслужбата на Етър.

"Това обаче няма да може да стане до началото на новия сезон в "А" група. От вчера съм извикал архитект, който е проектирал и терена в Разград, започват да работят по проекта, който ще е готов до 20 дена. След това ще бъде направена обществена поръчка. Надявам се, както говорихме с Цанко Цветанов, след 10 декември работата да започне. Дренажът не е правен от 50 години. Подмяната на тревното покритие и изграждането на поливна система ще продължат два-три месеца, така че от март Етър ще играе на нов хубав терен", заяви Даниел Панов.

Общината ще добави към тези 600 000 лв. още 120 000 лв. за отоплителната система на игрището.