Димитър Ангелов обяви официално своето оттегляне от заеманите от него постове, свързани по един или друг начин с футболен клуб ЦСКА. Като причина за подобно нещо той открои словесните атаки към него, както и своето нежелание да бъде разделителна фигура сред привържениците на "червените".

Ангелов призова за всеобщ протест срещу управлението на клуба и освобождаването на ЦСКА от настоящото ръководство, в лицето на "Титан АС".

"Тук сме, защото обичаме ЦСКА и искаме да помогнем на нашия клуб. Искам да уточня, че аз съм тук като фен. Оттеглям се от заеманите от мен постове в ЦСКА, но си запазвам правото да членувам в организации, изградени от уважение към клуба. Оттеглям се, защото не желая моето име да бъде спорно и да бъде използвано за разединение на публиката", каза Ангелов пред медиите по време на пресконференция на някои от членовете на инициативния комитет „ЦСКА Възраждане”, който се опита да купи клуба.

"Ние, привържениците на ЦСКА, искаме най-доброто за това, което обичаме. За да докажем, че сме достойни, ние трябва да направим всичко, което позволяват нашите сили. Аз обичам ЦСКА и няма как да не се боря срещу Гърнето ( така беше наречен президентът на ЦСКА - Димитър Борисов). Имаме гражданското право да отстояваме позициите си и няма такъв човек на света, който да ни спре. Ще изметем тази сган. Да, те са силни, силни са в разединението, но ние всички казваме днес, че няма да търпим повече. Ако бъдем едно цяло, никой не може да ни пребори", добави той.

Друг от членовете на комитета адвокат Петър Славов, в позицията си на председател на организацията "Червени сърца", изрази мнението си за предложената сделка и състоянието на ЦСКА в момента. Според него няма сериозен бизнесмен, който да направи сделката, която "Титан" иска.

"Четири години са напълно достатъчни да е ясно едно ръководство дали може или не може да се справи. На всички е ясно какво стана и какво е състоянието на ЦСКА, базата, школата.. няма нужда да повтаряме. Искам да напомня едно правило - когато нещата не вървят е време за промяна. Да подкрепим промяната в ЦСКА. Незабавно трябва да бъде сменена платформата, по която се движи ЦСКА, а това означава незабавно смяна на "Титан".

В качество на адвокат не съм в състояние да коментирам тази цифра, за която се продава ЦСКА. Това, че акциите са в тях не означава че могат да се разпореждат с тях. Няма кой да купи задължения, подобна сделка сериозен бизнесмен няма да направи. За футболен клуб като ЦСКА е жалко да се бори за лиценз. Това е нереално и който не го е разбрал няма място в ЦСКА. Нека всички се обединим в името на промяната. Те да разберат, че колкото по-бързо напуснат, толкова по-добре.

Докато ЦСКА, като име, още има някаква стойност, "Титан" трябва да се отърват от клуба по най-бързия начин", заяви адвокат Славов.