Собственикът на Левски Тодор Батков постави ултиматум за шампионска титла през този сезон и заплаши с чистка при провал.

"Ако се провалим тази година, трябва да изметем всички и да повторим модела на Ловеч", закани се "синият" шеф след срещата Европейската клубна асоциация, която се проведе в София и чиито домакин бе Левски.. 

"Крайно време е тези хубостници да поиграят малко. Не желая да връщаме темата на това дали съм искал да остане Илиан или не. Заплати някакви, глезотии някакви... Какво - да се съблека и да заиграя аз на терена ли? Имаше желание Даниел да мотивира футболистите. Ами да действа! Явно много хора чакат само пликчетата от Баждеков в края на месеца. Не може да се прави така", каза Батков.

"Искам да питам и феновете - какво повече мога да направя? Ако се провалим тази година, измитаме всички и правим отбор по модела на Литекс - с наши деца, които след години ще станат убийствен отбор. Всяка година се чудим къде да изпратим младите. Не ги пускаме при мъжете, а те са готови да умрат за фланелката, за разлика от тия, които я носят в момента", допълни синият шеф.

Той допълни и че е готов на всичко за успехите и затова е заровил томахавката в конфликта си с Даниел Боримиров.

"Чух се с Боримиров. Готов съм на всичко, само мир да има. Илиан Илиев поиска това назначение, те двамата взимат решенията в отбора.Имат пълната власт, да наказват, да назначават. За наказанието на Станислав Ангелов дори не им поисках аргументи", каза още собственикът на Левски.

Той говори и за взаимоотношенията на клуба с "Газпром" и разкри, че спирането на проекта "Южен поток" може да се отрази на Левски.

"Договор с "Газпром" няма. Има анонс, който го чухте всички вие от първия човек там, господин Милер. Имаше и няколко срещи, но никога не е ставало въпрос за точна дата, от която ще влезе в сила евентуален спонсорски договор. Ориентацията беше средата на годината. От "Газпром" имат добро отношение към нас, но за да се случи спонсорството им, трябва да се случи проекта "Южен поток". Не мога да скрия, че политическата ситуация в страната ни, от последните няколко седмици, довела до оставка на правителството, служебно правителство и извънредни избори, определено забавя процеса и го усложнява", добави Батков.