Съдът в Хасково пусна под домашен арест Михаил Михайлов, който преди няколко дни, използвайки семейството си за прикритие, се опита да пренесе през граница хероин за близо 5 млн. лева. Пред погледа на двете му деца, митничарите на "Капитан Андреево” извадиха от колата му близо 27 килограма хероин. След като вкара съпругата и децата си в наркобизнеса, днес 34- годишния мъж, съжаляваше че ги е забъркал.

Пред разследващите мъжът разказал, че приел да прекара трите тенекии от маслини, пълни с хероин през граница срещу 30 лева, за да свърши услуга на непознат.  

"Той обяснява, че го срещнал този Илиян някъде около складовете, където продават такива маслини, казал му е, помолил го е срещу 10 лева на тенекия, на бройка тенекия да ги пренесе. Казал му, че ще си ги вземе след границата”, обясни Павел Жеков.

Въпреки, че тенекиите били значително по-леки и с манипулирано дъно, Михаил, чиито бизнес е търговия ги приел на доверие.   

От прокуратурата са категорични, че жената няма съпричастност към действията на съпруга си и затова 24 часа след задържането й е освободена. На нейно място в ареста попада посоченият като непознат, който е обвинен в помагачество и покровителство на наркоканал.