Повод за тази декларация стана поредното отлагане на дебата за европейската интеграция, който трябваше да се състои днес.

Въздухът се сгъстява от нарушения на закона. Не се позволява на медиите и на опозицията да изказват мнения, които не са угодни на управляващите, предупреди председателят на СДС от парламентарната трибуна.

Ние сме избрали Съвета за електронни медии и засега нямаме основания да се съмняваме в неговите действия, бе единственият коментар на Пламен Панайотов. Опозицията протестира и срещу отлагането на парламентарния контрол и второто поред отлагане на дебата за европейската интеграция.

"Разбира се, че дебат по европейската интеграция в българския парламент, при това със подобаващо участие на българското правителство, ще се състои. Но искам да подчертая, че все пак не е маловажно приемането на бюджета на българската държава", поясни Панайотов.

Осем часа по-късно Пламен Панайотов покани журналисти, за да каже същото.

Ден по-късно правният отдел на Парламента се произнесе, че вчерашното заседание, което опозицията обяви за незаконно, всъщност било законно.

Дебатът за европейската интеграция ще се проведе след няколко дни, съобщи Панайотов.