Повод за тази декларация стана поредното отлагане на дебата за европейската интеграция, който трябваше да се състои днес.

Въздухът се сгъстява от нарушения на закона. Не се позволява на медиите и на опозицията да изказват мнения, които не са угодни на управляващите, предупреди председателят на СДС от парламентарната трибуна.

Ние сме избрали Съвета за електронни медии и засега нямаме основания да се съмняваме в неговите действия, бе единственият коментар на Пламен Панайотов. Опозицията протестира и срещу отлагането на парламентарния контрол и второто поред отлагане на дебата за европейската интеграция.

"Разбира се, че дебат по европейската интеграция в българския парламент, при това със подобаващо участие на българското правителство, ще се състои. Но искам да подчертая, че все пак не е маловажно приемането на бюджета на българската държава", поясни Панайотов.

Осем часа по-късно Пламен Панайотов покани журналисти, за да каже същото.

Ден по-късно правният отдел на Парламента се произнесе, че вчерашното заседание, което опозицията обяви за незаконно, всъщност било законно.

Дебатът за европейската интеграция ще се проведе след няколко дни, съобщи Панайотов.
За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!