1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Собственици на заведение в "Златни пясъци" укривали над 100 хил. лева

БГ Бизнес
 

Инспекторите открили нарушенията във флаш-памет, скрита в обекта

Над 100 000 лева оборот на година са укривали собствениците на ресторант в комплекс "Златни пясъци", съобщиха от НАП - Варна. Инспекторите открили доказателства за нарушенията във флаш-памет, скрита в обекта. В устройството имало електронни таблици с подробно описание на реалните обороти на заведението за последните две години и на точния размер на укритите приходи. Данните показвали, че собствениците на заведението отчитали половината от приходите си.

Ресторантът е поставен под постоянно наблюдение от НАП, предстои да бъде направена данъчна ревизия на собствениците. Данните от флаш-паметта ще послужат при определяне на задълженията на заведението за последните 5 години.

При извършените проверки на обекти по Северното Черноморие са връчени 52 наказателни постановления за 45 000 лева. Най-честото нарушение е неиздаване на касов бон. Ако търговците не платят доброволно задълженията си, инспекторите ще започнат да събират сумите принудително, включително чрез вземане на пари от касите на обектите им.  От касата на ресторант във Варна вече са взети 2 000 лева, тъй като собственикът не е платил доброволно данъците си, които надхвърлят 30 000 лева.  


Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии