Пожар вилня в неделя в гората край хаджидимовското село Копривлен. Сигнал за бедствието в местността "Тумбите" е получен вчера около обяд в противопожарната служба, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Благоевград.

Огнената стихия е унищожила близо 30 декара 28-годишна иглолистна гора, която е собственост на Държавно горско стопанство "Гоце Делчев". Изпепелени са и 800 декара сухи треви и храсти. Специалисти работят по установяване на причините за пожара. По случая е образувано досъдебно производство.

В неделя късо съединение в електрически стълб предизвика пожар в плевня в село Осеново, община Банско.  Най-вероятно аварията е придизвикана от горещото време. Изгорял е покривът на селскостопанската постройка.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заяви в началото на месеца, че пожарите за едва 6 месеца през 2011 са били повече, отколкото за цялата 2010 – 241 за тази и 222 за миналата година.

В петък bTV съобщи за пожар в Нови Искър, а по-рано за Великотърновско, където изгоряха 100 декара пшеница.

През пролетта имаше два пожара край село Гостун, Банско. Единият обхвана само 30 декара земя, но в другия бяха засегнати цели 2000 декара.