Група "Мастило” може да се похвали с чисто нов видеоклип, който е към песента им "В ръцете ти е най-добре”. Вики и Десо споделят, че са решили тази песен да бъде новият им сингъл, защото феновете много са харесали парчето. За заснемането на видеото музикантите са се доверили на Васко Стефанов.

От средата на юли бандата стартира и турне по морето, с което ще промотира новата си песен и видеоклипа.

"Не знам дали да го нарека точно турне, по-скоро представяне на тази песен, която се опитваме да наложим като нов сингъл. Любопитното нещо е, че съвсем отскоро започнахме да свирим и с Калин Вельов, който се изявява прекрасно на барабаните в нашата група”, каза Вики.

Музикантите се надяват, че концертният живот в България ще се възроди и ще имат възможност по-често да се изявяват на голяма сцена. "Голямата сцена някак си предразполага да дадеш повече енергия на хората. Ние се храним с енергията на хората, с това, което виждаме в очите им и когато това се случи се чувстваме някак си по-живи”, споделя вокалистката на бандата.

"Мастило” са част от инициатива на българските музиканти, която носи името "Повече БГ музика в ефира”.  Музикантите искат да убедят министъра на културата, че трябва да има ясна позиция за българската музика. По ефирните радиа и телевизии да има поне 50% българска музика.

"Развива се това нещо. В момента водим разговори с шефката на парламентарната комисия по култура – Даниела Петрова, която ни обръща много внимание. Искаме да се инициира една законодателна промяна, с която ние по някакъв начин да бъдем защитени от държавата, да има една ясна държавна политика, че по българските радиа и телевизии трябва да звучи българска музика, а не само чуждоезична, което нас наистина ни убива”, обясни Вики.

Въпреки трудностите в бранша, Вики и Десо са категорични, че можеш да се издържаш като музикант в България. "Когато имаш ентусиазъм и желание за труд, всичко е възможно”, смята Вики.