Основните пътища в страната са сухи и проходими, съобщиха от пресцентъра на МВР. Затворени за движение са проходите Златица-Етрополе и Твърдица-Елена. Забранено е движението на товарни автомобили през Дюлинския проход.

Движението на превозни средства с тегло над пет тона е забранено по пътя Стрелча-Копривщица заради пропаднал пътен участък, следствие на дъждовете.

Превозни средства с тегло над 10 тона е забранено да се движат през проходите "Шипка", "Петрохан", "Вратник" /"Железни врата"/, по пътищата Черница-Сунгурларе-Чубра, Димово-Костичовци-Дреновец-Брусарци-Монтана, Костенец-Самоков, София-Самоков /между километрите "39" и 86"/, Бургас-"Слънчев бряг".

Всекидневно от 5.30 ч. до 8.50 ч. и от 16.30 ч. до 20.00 ч. се спира движението на товарни автомобили с обща маса над 10 тона по пътя Перник-София през квартал "Владая".

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян-Кърнаре, по пътя Велико Търново-Стара Загора, в прохода "Хаинбоаз", в област Смолян, в Искърското и в Кресненското дефиле, по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, Пещера-Батак, Рила-Рилски манастир, Белица-Загражден, Симитли-Разлог-ГКПП-Илинден, в районите на "Мечи дол" и на "Козница". Проблемните участъци са обозначени с пътни знаци.

До 15 септември всеки ден от 6.00 ч. до 22.00 ч. е въведена забрана за преминаване на товарни автомобили с обща маса над 3,5 тона по пътя Сливен-Нова Загора-Стара Загора.

Преминаването на моторни превозни средства през граничните контролно-пропускателни пунктове е нормално.

Четирима души са загинали при регистрираните 22 тежки пътни произшествия в страната през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Ранени са 32 души, като за живота на двама от тях има опасност. В София са станали 34 леки и четири тежки катастрофи, загинали са двама души, а четирима са ранени.