Боян Стойков беше един от двамата участници в Music Idol, които стигнаха до самия финал на шоуто, но все пак българската и македонската публика отреди титлата "музикален идол на България и Македония" да отиде при Маги Джанаварова. Загубата обаче не е отказала Боян от музиката. Напротив – тази вечер е промоцията на първото видео към дебютния сингъл на идола. Песента се казва "Както преди" и е на български език.

Македонецът смята, че няма да има никакви проблеми с македонските си фенове за това, че песента е на български. "Мисля, че живеем в една Европа и тези неща трябва да ги намалим", каза Боян, визирайки периодично появяващите се конфликти между българи и македонци. Относно най-актуалния казус – този със Спаска Митрова, Боян обясни, че не се занимава с политика и не иска да се меси в тези неща, но според него българите и македонците са много повече европейци от всички останали в Европа и не би трябвало да има конфликти между тях.

"Винаги повече от всичко съм искал, когато издавам албум някой ден, живот и здраве, когато си го пуснете в колата или вкъщи, ако има десет песни в албума, да ги знаете от първата до десетата", сподели Боян и обясни, че според него това може да бъде постигнато, само ако се работи песен за песен, сингъл за сингъл. "Не да извадиш един сингъл и после да издадеш албум и никой да знае песните. Смятам, че трябва да е песен по песен и албумът да си дойде от само себе си. Когато има хитове, албумът се прави по-лесно. Сега всеки може да издаде албум, колко той ще бъде слушан обаче е нещо много различно. Надявам се, че моят албум ще бъде слушан и пожелавам това на всичките ми колеги", каза Боян.

По време на Music Idol Боян се радваше на огромен интерес от български и македонски фенове, който беше насочен  не само към безспорния му талант, а и към връзката му с друга участничка в шоуто – Соня. Боян сподели, че двамата все още са заедно, въпреки че им се налага да пътуват между България и Македония, за да се виждат. "Все пак не е Австралия", отбеляза Боян и обясни, че се надява да се разреши проблема с визите между двете държави, което доста ще улесни връзката на двамата влюбени.