Премиерът Бойко Борисов прие еднолично отговорността да ръководи страната и да носи цялата отговорност за това във всеки един сектор на обществено-икономическия живот.  Това каза по повод внесения вот на недоверие към кабинета зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова. Според нея това са имали предвид от опозицията, когато със своите мотиви говорят за установен едноличен режим на управление.

„Аз мисля, че тези хора забравиха, че на 5 юли 2009 г. българските граждани дадоха своя вот на доверие на ГЕРБ, на премиера Борисов, който пое управлението на страната и състави правителство на малцинството и то в една много тежка не само за България, но в световен мащаб икономическа и финансова криза, ясно осъзнавайки какви трудности предстоят пред ГЕРБ, пред него като министър-председател, с много промени в системата точно на сигурността и обществения ред, в битката срещу организираната престъпност и корупцията”, коментира Фидосова.

Тя посочи още, че две години премиерът Борисов изпълнява програмата на ГЕРБ, която стана и програма на правителството.

„В момента сме свидетели на появата на една нова тройна опозиция, която мога да сравня с предишната Тройна коалиция, която управляваше”, заяви Фидосова. По думите й тази тройна опозиция в лицето на Станишев, Доган и Костов може да бъде сравнена с триглава ламя, която тормози отрудените български граждани.

„И се появява българският юнак, който всички тачат, уважават и обичат, който с един замах отсича трите глави на тази ламя”, каза Фидосова.