Дейв Дос, който работи в компанията Premier Foods, и 43-годишната Анджела Дос, която е доброволка от благотворителната организация British Heart Foundation, спечелиха 101 милиона британски лири от лотарията "Евромилиони", съобщи в. "Дейли телеграф".

Джакпотът бе натрупан, след като в пет тиража нямаше победител. Двойката от Уизбич, Кембриджшир, оповести, че досега бе участвала само два пъти в тиражите на лотарията. Сега Дейв и Анджела са третите най-големи победители в лотарията във Великобритания.

"Гледахме тиража на лотарията "Евромилиони" по телевизията, но въобще не смятахме, че ще спечелим, каза 47-годишният Дейв. Когато станаха ясни печелившите числа, не можехме да повярваме на очите си. Държахме печелившия билет до себе си и не мигнахме цяла нощ”.

Печалбата от "Евромилиони" ще направи Дейв и Анджела 703-ите най-богати хора във Великобритания. Те ще изместят Дейвид Бауи, който в момента е на 703-о място в списъка на "Сънди таймс" за най-богатите британци, и ще станат по-богати от Шарън и Ози Озбърн, чието богатство се изчислява на 95 млн. лири. Дейв и Анджела ще са по-богати и от Гуинет Полтроу и Крис Мартин, чието богатство възлиза на 48 млн. лири.