Таксиметров автомобил се самозапали на метанстанция в столицата тази нощ. Само по чудо няма пострадали при инцидента.

Часът е малко преди полунощ и таксиметровият шофьор Ивайло Наумов се запътва към метанстанцията в Малашевци, за да зареди служебната си кола. Спирайки на колонката за зареждане обаче, той забелязва, че гъст черен дим излиза от предния капак на таксито.

“Видях, че пуши колата. Издърпах я на ръце. Той даде първия пожарогасител, заврях го вътре, пръснах. Даде втори. Хвърляхме и лопати със сняг. Едно момче спря и помогна”, разказа таксиметровият шофьор Ивайло Наумов.

Само бързата реакция на шофьора и на работниците в метанстанцията предотвратяват взрив. Минути след инцидента служителите бяха уплашени и благодарни, че са оживели.

“Пламъците се виждаха. Първо пушеци. Ние гасихме с пожарогасители. Бяхме уплашени. Това е газстанция. Да, на метри. Добре, че стана тук”, каза Гергана, работник в метанстанцията.

По-малко от пет минути след обаждането в пожарната, на мястото пристигат огнеборци, които потушават лумналия огън. От колата обаче не е останало почти нищо. Причината за запалването най-вероятно е кабел, който се е скъсал, заради студа, обясни собственикът на колата. Мъжът все пак беше категоричен, че автомобилът е преминал през всички прегледи само преди дни.

След като загуби служебния си автомобил, Ивайло Наумов все пак беше благодарен, че е жив и здрав и се определи като късметлия.