Най-малко 36 души загинаха при железопътна катастрофа в Индонезия. Сред жертвите има и деца. Ранени са десетки. Състоянието на част от тях е критично. Сред загиналите има и деца. Някои от телата бяха заклещени в останките на смачканите вагони. Трагедията е станала в малките часове днес, когато повечето от пътниците са спели.

По данни на местни медии влакът, който пътувал от столицата Джакарта за град Сурабая в провинция Източна Ява, се врязал в стояща на една от спирките композиция, при което тежко са пострадали и двете машини.

Недостатъчното финансиране в годините след азиатската финансова криза от 1997-98 г. е причина за лошото състояние на транспортната инфраструктура в Индонезия, което стана причина за няколко тежки самолетни, влакови и фериботни катастрофи, отнели живота на стотици души.

Според говорител на националната жп компания сблъсъкът е станал на място, където двойната жп линия преминава в единична. Според първоначални информации пътуващият от Джакарта влак не е получил разрешение да продължи и е трябвало да изчака. Разследването на причините за инцидента продължава.