Заради бомбена заплаха самолет по линията Брюксел - София кацна у нас с повече от 2 часа закъснение. Властите не са открили взривно устройство. Полетът на авиокомпания "Уиз еър" от южното летище на Брюксел - Шарльороа до София е бил задържан за проверка.

Самолетът е трябвало да излети за София в 8:20 ч., но сигналът за взривно устройство забавил полета. След проверката, продължила до 10:35 ч. местно време, тревогата била вдигната.

Българите пътували в самолета разказаха, че не са били информирани подробно за забавянето на полета на нискотарифна компания. Била е извършена проверка със специално обучено куче на самолета и на багажите.

Анонимният сигнал за бомба е подаден на летището Шарлероа, когато пътниците се качвали в самолета. Повечето от тях запазили самообладание и само забавянето на полета се отразило на празничното им настроение.

"Пилотът, когато се качихме, обясни, че всъщност е предпазна мярка - да проверят самолета. Някаква заплаха са получили, сигнал са получили”, разказа Мариана Стоянова, която бе сред пътниците.

Част от пасажерите разказаха, че ситуацията била стресова, други твърдяха, че са запазили самообладание. От летището в София обясниха, че самолетът е бил забавен заради втора проверка на сигурността.