Всички знаем кой е най-големият маг в България, но малцина знаят, че Астор се е родил с името Антраник Шаварш Арабаджиян. "Понеже рядко се използва това име, един ежедневник писа преди години в кръстословицата отгоре до долу трите имена на Астор. Телефонът ми загря до сутринта”, разказа фокусникът в предаването "Тази сутрин”.

След 50 години на сцената, 49 от които като магьосник, Астор продължава да изумява почитателите си с необяснимите си трикове. На 1 април в зала 1 на НДК Астор за пореден път ще си "махне главата". Това е най-популярният и обичан фокус на почитателите на магията и с него магьосникът ще открие спектакъла си.

Магът сподели, че причината никой друг да не прави този номер, както и той да не изпълнява коронните номера на колегите си е, че между тях има неписани етични закони. "Аз знам как да летя, Дейвид Копърфилд знае как да си маха главата”, каза Астор, но уважението спира магьосниците да крадат номерата на колегите си. Ако някой магьосник все пак патентова някой номер, то тогава никой не може да го изпълнява, но Астор е категоричен, че няма да се опитва да патентова номера с махането на главата, защото според него няма да е честно. "Много често казвам, че нито мистър Сенко е първият който си е махнал главата, нито аз ще съм последният”, каза Астор, който вярва в приемствеността на поколенията в занаята.

Дори и когато не си маха главата, магьосникът е способен да "скрие шапката” на зрителите дори и с номер само с три карти, както стана и с водещите на "Тази сутрин”. (Фокусите, които изумиха Ани Цолова и Митко Павлов можете да видите във видеото)

Астор обясни, че някои номера не са безопасни, а и колкото по-малък е номерът, толкова е по-труден за изпълнение. "Например изчезването на карта е по-трудно, отколкото да изчезне човек в съндъка например”, обясни Астор.