На 23 юли се навършва една година от смъртта на големия български джаз музикант Румен Тосков-Рупето. Jazz FM радио ще почете паметта на прекрасния човек и безкомпромисен професионалист със специална програма през следващите дни.

В ефира на Jazz FM ще прозвучи негова музика, част от която не е била издавана. На живо ще гостуват близки и приятели, работили с големия музикант, за да разкажат своите спомени за него. "Аз бях много респектирана от него и всъщност, когато говорехме, устата ми пресъхваше. Подхождах с много уважение, а той беше толкова човечен, много грижовен – това е думата”, споделя певицата Милена Караджова, която познава Рупето от 14 години. В ефира на Jazz FM тя представи два свои съвместни проекта с пианиста – "Люлчини песни” и новият й албум "Помежду”.

Днес, 22 юли, в предаването "Следобедни импровизации” за Румен Тосков - Рупето ще разкаже неговата по-малка сестра Магдалена Стоилова. Тя ще разкрие какво е било детството му, откога е започнал да се увлича по музиката, кои са били любимите им теми за разговор. В ефира на Jazz FM ще прозвучат и записи на Рупето с Хилда Казасян, Васил Петров и Мая Новоселска.

Години наред Румен Тосков-Рупето е част от Jazz FM и чрез джинглите в ефира на радиото, които са негово дело.