Епидемията от свински грип отдавна отмина, но истерията около нея продължава да взима жертви. Телефонен измамник успя да вземе 18 хиляди лева от възрастна жена в Благоевградско, като я заблуди, че са за лечение на дъщеря й. Въпреки постоянните призиви на полицията, хората продължават да се хващат на такива измами.

Поредният случай е със 66-годишната Анна Митова от благоевградското село Еленово, на която поискали 18 хиляди лева за лечение на дъщеря й, болна от свински грип. Жената повярвала и веднага тръгнала към банката да изтегли исканата сума, спечелена от продажба на стадо овце. Съседка на баба Ана разказва, че минути след като жената предала парите, станало ясно, че е жертва на измама.

„Моят син се обади на щерка и в Англия, каза, че съм жива и здрава и това е”, заяви Мирка Кирова.

В село Еленово почти всеки ден някой получава обаждане с искане на големи суми.

„Оня ден сутринта една баба Стефка има в тази махала каза, че и на нея са се обаждали, че синът й катастрофирал, а синът й си бил на леглото си е лежал”, Киров.

Самата баба Мирка е предупредена от сина си , който е полицай , да не се доверява на анонимни обаждания. От полицията търсят поредния измамник, но опитът сочи, че рядко подобен род измами се разкриват.