Гърция е потресена от убийството на българско момиченце, което е било изнасилено няколко пъти, след което убито, а тялото му е било захвърлено в кладенец.

Още в неделя снимката на 11-годишното кестеняво момиче, облечено в бяла жилетка, обиколи цяла Гърция. След като родителите уведомили полицията за изчезването й, в страната се задейства системата за издирване на деца. Всички гръцки телевизии излъчваха информации за изчезналата 11-годишна Рени, чиято фамилия и националност в началото не се съобщаваха.

Светлинните табла на големите магистрали в страната също сигнализираха за издирването на детето. В същото време, в село Елеохори на полуостров Пелопонес, полицейското разследване набира ход. Докато следователите разпитват хората, които за последен път са видели Рени, попадат на 41-годишния албанец, който е и баща на 17-годишен син, в чиито показания полицаите виждат противоречия. При по-подробен разпит мъжът си признал, че около 1.20 часа след полунощ във фаталната съботна вечер Рени играела със съучениците си в центъра на селото, когато той я качил в колата си с обещанието да я закара до дома й.

Вместо у тях, той откарал 11-годишното момиче на нива на около 7 км. от селото, където го изнасили многократно. Когато разбрал какво е извършил, албанецът се паникьосал и хвърли момичето в 10-метров кладенец, където то издъхнало. След това убиецът сам се включил в издирването на детето заедно със съселяните си, докато полицията не се усъмнила и го арестувала.

Албанецът направил пълни самопризнания, а след това сам отвел полицаите до кладенеца, където бил открит трупът на детето. Резултатите от съдебно-медицинската експертиза, която ще се извърши в Атина ще докажат и точната причина за смъртта на детето. Срещу 41-годишния албанец, който от 10 години живее със семейството си в Гърция, е повдигнато обвинение за предумишлено убийство.

В издирването на детето полицията е използвала и специално обучени кучета, а експертна помощ са оказали социолози и психолози от специализираната в издирването на изчезнали деца гръцка фондация "Усмивката на детето”.