След жестока катастрофа край видинското село Срацимир трима са ранени, двама от които са с опасност за живота, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция на МВР във Видин. Във видинската болница се борят за живота на тежко пострадалите - 26-годишна жена и 34-годишен мъж.

Катастрофата е станала вчера около 14 часа  на главен път Е-79, когато кола "Сеат" с варненска регистрация се е блъснала  челно в насрещно движещия се микробус "Мерцедес Спринтер". 28-годишен видинчанин карал автомобила с несъобразена скорост върху мокър асфалт. На десен завой навлязъл в насрещната лента и се блъснал челно в „Мерцедес”, каран от 34-годишен шофьор.

При пътното произшествие са пострадали водачът на лекия автомобил, който е с фрактури на долен и горен крайник. С опасност за живота е пътуващата на предната седалка в колата 26-годишна жена, която има черепно-мозъчна травма. В тежко състояние е и шофьорът на микробуса, който е с множество фрактури

Тримата са настанени за лечение във видинската болница. На двамата водачи са взети кръвни проби. По случая в РУ"Полиция"-Белоградчик е образувано досъдебно производство.