Премиерът Бойко Борисов ще предложи Министерски съвет да поиска от Народното събрание гласуване на вот на доверие за цялостната политика на правителството. Това ще стане на утрешното заседание на кабинета, съобщиха от партия ГЕРБ.

До решението се стигна след заседание на Изпълнителната комисия, на която Борисов обяви своето решение да се стигне до тази процедура. Изпълнителната комисия подкрепи напълно и единодушно гласува решението на председателя на ГЕРБ и министър-председател.

Искането за вот на доверие ще бъде внесено в сряда в МС, а на следващото пленарно заседание на Народното събрание вероятно ще се гласува, това потвърди за bTV Искра Фидосова, съпредседател на Парламентарната група на ГЕРБ.

“През 2006 ГЕРБ се роди като алтернатива на статуквото от последните 15 години. Гражданите гласуваха доверие на Бойко Борисов и правителството, имаме управленска програма, която осъществяваме успешно. Изправяме се срещу противниците си, но не с компромати, както в последните дни се опитват да ни дискредитират”, каза Фидосова.

По думите й всички виждат твърдата и успешна борба на правителството. Имаме цялата подкрепа на ПГ на ГЕРБ, Волен Сидеров също каза, че е категоричен и безрезервен в подкрепата си. Очакваме и позицията на останалите депутати. Ние нямаме притеснения. ГЕРБ има силата и волята да се справи със ситуацията”, обобщи Фидосова.