1 USD
1.80827 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,851.8

Данъчните погват собственици на нощни клубове в Слънчев бряг

БГ Бизнес
 

Хванаха скрит оборот от 300 хил. лв. при инцидентна проверка

В Слънчев бряг "на светло" излезе скрит оборот от 300 хиляди лева. Данъчни прекараха малките часове на деня в едни от най-оборотните дискотеки в курорта в търсене на реалните им приходи. В петък, след полунощ, пространството пред култовите дискотеки в Слънчев бряг гъмжи от народ. Входът за всяко от заведенията е 10 лева.    

„Само за около час и половина, откакто тече проверката, сме установили, че оборотът от вход вече надвишава 1000 лева. А това е сравнително повече, отколкото са отчитани за цели уикенди време", каза говорителят на НАП Росен Бъчваров.

След още няколко часа парите, събрани от билети в това заведение надхвърлят 4хиляди. А за целия юли клубът е отчел 10 лева приход от такса вход. Изненадващата проверка изнерви охраната и управителите на дискотеките. Масово се укрива оборот и от консумацията.

„Миналата година не са правени такива проверки и виждаме - не само тук и по други места, че са намалели оборотите. Просто нямат навика да чукат всичко", каза Николай Наков, началник отдел „Оперативни програми", НАП.

Изводът - най-посещаваните дискотеки в курорта укриват 2/3 от приходите си. Освен глобите, собствениците им ще трябва да платят и данък за укритите пари за 5 години назад.

За да се установи колко средно печелят на сезон големите заведения в курорта, те ще бъдат наблюдавани до края на лятото.



Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии