Масови демонстрации се проведоха в Кипър в деня на национален траур. Кипърската полиция използва сълзотворен газ, за да  разпръсне разгневени демонстранти пред президентството в  Никозия, които настояват да се потърси отговорност от виновните  за  взривовете във военноморска база, отнели живота на 12 души. 

Демонстрацията е започнала от Центъра на Никозия. Хилядите участници в шествието първо почели паметта  на загиналите, а след това се отправили към президентския  дворец. Там демонстрантите започнали да замерят служителите на  реда с камъни и успели да проникнат през главния вход в двора на президентството.

Те поискаха и оставката на президента на Кипър Димитрис Кристофиас.

Кипърските власти обявиха тридневен траур в памет на жертвите на взрива. Мощната експлозия на контейнери с  барут във военноморската база край Лимасол нанесе сериозни щети на една от основните електроцентрали в Кипър, която няма да може да функционира нормално в продължение на месеци.

Сега правителството  търси оферти от частни енергийни компании, за да осигури електричество.  Недостигът на електроенергия  удря по туризма и промишлеността в страната.