Ирландската група U2 ще изнесе концерт на олимпийския стадион в Истанбул, на брега на Босфора. В Турция за концерта пристигнаха и много българи. Солистът на групата Боно вече пристигна със семейството си в Истанбул и отседна в елитен хотел на брега на Босфора.

Още с пристигането програмата на Боно беше доста натоварена. Той се срещна с премиера Реджеп Тайип Ердоган и му подари Айпод. Турският министър на транспорта пък подари на U2 копие на благодарственото писмо, с което Ирландия благодари на Османската империя за помощта, която страната получава през 19 в. по време на картофения глад. Групата се разходи из Истанбул и премина по моста, който свързва европейската с азиатската част на града.

"Това е невероятно място, което свързва изтока и запада, както и толкова много други неща. Отдавна мечтаех да мина по този мост", каза Боно.

Специалната сцена бе построена на стадиона за четири дни, а демонтирането й ще отнеме три дни. За храненето на техническия екип от 120 души, който в деня на концерта ще бъде 400 души, са построени две големи палатки, всяка по 400 кв. метра. Осигурени са им и 30 стаи, чиито стени са тапицирани с плат, съобщават медиите в Турция.

Междувременно български фенове успяха да се срещнат с Боно в Истанбул.