Тежка влакова катастрофа в Испания - 12 души загинаха, 17 са ранени. Късно през нощта влак се вряза в тълпа хора. Злополуката стана в крайбрежен град близо до Барселона, в североизточната част на Испания. Композицията от Аликанте за Барселона, която не спира на гарата в този град, се врязала в група младежи.

„Експресът връхлетя върху около 30 души, които пресичали ж.п. линията пеша. По наша информация 12 души са загинали. ранените са 17”, заяви кметът Жоан Су.

Младежите току-що били слезли от крайградски влак. Вместо обаче да преминат през тунел под линията, по която идвал влакът за Барселона, те решили да минат напряко през нея.

„Видях доста хора да слизат от влака. Някои се чудеха как да прекосят и да излязат от гарата. И така, под въздействие на веселото настроение, една група реши да мине през ж.п. линията. Идващият влак изсвири, но вече беше късно. Случи се най-лошото”, сподели очевидец.

Младите хора били развеселени, защото идвали от близкия курорт. Там се провежда традиционен фестивал с концерти и фойерверки за началото на летния сезон. Властите в областта разследват трагичния инцидент.

За момента няма данни за пострадали българи при тази катастрофа.