За съжаление на всички почитатели на "Стъклен дом" сериалът няма да се излъчва в ефира на bTV през лятото. В неделя е последният епизод от пролетния сезон, а наесен "Стъклен дом" се завръща с нов сезон и много изненадващи обрати.

"Интересното в "Стъклен дом" тепърва предстои през есента, защото ще има нови герои. Тези герои ще направят много интересни неща. Ще има образ, който няма да има нищо общо с всички други", разкри Яна Маринова и допълни, че съдбите на героите така ще се преплитат, че в един момент няма да се категорично кой с кого е.

Яна и колегите й Краси Ранков и Калин Врачански споделят, че не знаят предварително какво се случва с героите им. "Една седмица предварително получаваме текстовете за епизодите, за да знаем какво става. Не знаем в перспектива как ще се развият образите", обясни Краси Ранков.

"Повечето от колегите казват, че за тях е по-лесно да знаят какво ще се случи. За мен пък е по-добре да не знам, защото каквото си мисля ми го пише на лицето и като знам, то ще излезе" каза Яна Маринова.

Това, което все пак "излезе" от Яна по време на гостуването й в "Тази сутрин" беше предупреждението към хората със слаби сърца: "Аз предлагам на хората със слаби сърца да бъдат подготвени психически, защото има наистина инфарктен обрат с любовта на Камен.”

Една от любимите екранни двойки в сериала обаче не е свързана с любов, а с партньорство и приятелство. Сцените с Антон Ставрев и Камен Касабов са сред любимите на зрителите. Краси Ранков и Калин Врачански споделят, че и в реалния живот се разбират също толкова добре, колкото и в сериала. "Този младеж съм го харесал още като се появи във ВИТИЗ. Аз тогава за известно време бях асистент на проф. Сейкова. Мернах го и в мисълта ми се роди, че този няма начин да не изгрее някой ден и ето, че той изгря", каза Краси Ранков за колегата си.

Според Ранков "Стъклен дом" е на едно много високо ниво в българското кино. "За нас беше изненада, когато американският посланик ни покани на парти и каза, че е фен на сериала. Той е гледал и американско и друго кино и той самият ни постави на едно високо ниво. "Стъклен дом" е явление в нашето кино, което нас ни радва."

Не пропускайте последния епизод от пролетния сезон на "Стъклен дом" - тази неделя, 20 юни, от 20:00 часа.