За пореден ден пред КАТ се очертава огромен наплив от хора, които подновяват шофьорските си книжки. Само за няколко часа тази сутрин опашката достигна до 150 души. Някои от тях прекараха цяла нощ пред вратите на службата.

Нов ден, нова мъка пред КАТ. Така на шега хората коментираха опашката за подаване на документи за шофьорски книжки или за получаването им. Малко преди 5 ч. тази сутрин там чакаха двайсетина души. Някои от тях - по-упорити от останалите.

Стойко Бърборски, например,  чака от полунощ: „Взех си столче от боклука. Е онова дърво го подпирах да не падне и толкоз”.

„Преди две недели бях тука. 9,15 бях подал документи. Нема как - принудени сме”, сподели Румен Андонов, който също чака от ранни зори.

„Бяхме тука. Вече 2-3 часа. С малко детенце сме в колата. Но такъв е редът”, сподели друг гражданин от опашката.

Пристигащите на мястото бързо се ориентираха в обстановката. Заради увеличаващия се брой на чакащите, хората си направиха списък. Според него те трябваше да взимат номерчетата за КАТ, когато вратите се отворят.

Вратите на двора се отвориха в 6 ч. Не липсваха конфликти за това, кой да влезе пръв. В 6,30 и на крачка от победата хората продължиха да чакат. Появилата се охрана успя само да ги раздели на две и да ги вкара зад въжета. А чакащите си припомняха минали времена с опашки за хляб и олио.

„Мисля, че няма никаква организация. Всичко е под всякаква критика”, смята Иван Петров.

Минути преди 7 на опашката за подаване на документи за книжка имаше 81 човека. 49 пък чакаха за получаване.

От столичния КАТ обясниха големите опашки с отпускарския сезон, който традиционно е пиково време за изкарване на нови книжки. За да се справят с проблема, от следващия понеделник ще заработят още четири нови гишета за обслужване на граждани. От Пътната полиция напомнят, че при подаване на документи за книжка, водачът може да посочи лице, което да получи готовите документи вместо него.