Той е бил застрелян от израелските войници, придружаващи танковете, които открили автоматичен огън. Силите за сигурност застреляха лидера на "Бригадите на мъчениците от Ал-Акса" в град Тулкарем и един от неговите сътрудници.

Колона от 30 израелски танка нахлу в намиращата се под палестинско управление част от територията на ивицата Газа. Танковете са напреднали към бежански лагер в околностите на град Газа. Нахлуването на танковете стана след подновяването на израелско-палестинските преговори в понеделник.

Междувременно стана известно, че държавният секретар на САЩ Колин Пауъл ще се срещне в четвъртък и петък с палестинска делегация. Министър-председателят Ариел Шарон днес ще обсъжда с част от министрите мерки за предотвратяване на масирани атаки от страна на палестинските екстремистки групировки. Сред възможните сценарии са нападения срещу високи сгради в Тел Авив.
Според Израел военният ръководител на "Хамас" Салах Шехаде е бил убит в Газа, защото е подготвял най-страшната досега атака срещу еврейската държава.