Преди няколко години журналистката Милена Нейова решава да направи работилница за деца от  социални домове, в която те да могат да уплътняват времето си, да се учат на различни занаяти, да общуват и да създават приятелства.

В началото работилницата е странично занимание за Милена, която тогава е част от екипа на предаването "Сеизмограф” по bTV. “След това заминах за Москва и след 3 години, като се върнах от Москва, реших, че не искам вече медии, а искам да разработя проекта. И започнаха големите перипетии. Няма врата, на която не съм почукала”, обясни Милена. "Има хора, които дори обещават, че ще помогнат, но в някакъв момент разбирам, че или има нещо по-важно, което е изпреварило нашата идея, или този човек след 5 минути просто забравя.”

Идеята, за която се бори Милена в продължение на две години, е да получи подкрепата на някоя институция, за да може ателието да работи всеки ден и да може да се посещава от деца от всички домове.

След дълго обикаляне от врата на врата подкрепата идва от един от мобилните оператори в страната.

"Решението се взе от висшето ръководство. Интересно беше, че много хора от компанията бяха видели предаването Сеизмограф с последния зов за помощ на Милена. Бяхме много трогнати и разочаровани, че няма кой да помогне. Идеята беше обща на екипа”, обясни. Симона Чаръкчиева – съветник по корпоративна социална отговорност в компанията. "Това, което ще опитаме да направим тази година, за да помогнем на повече деца, е свързано с това, че ние открихме един институт за деца с аутизъм и дислексия и всъщност ще кръстосаме нещата, за да може техните хора да помогнат на децата с дислексия и аутизъм, а нашите психолози да помогнат на децата от ателието”, каза още Чаръкчиева.

Всеки, който иска да помогне за сбъдването на мечтите на създатели на ателието и неговите възпитаници, може да изпрати дарителски sms на кратък номер 17 777 с текст DMS ATELIE.

Сред децата, които посещават ателието, вече има такива, които са открили призванието си в изкуството. Един от тях е Анио Кьонг, който е стипендиант на работилницата и от тази година е в гимназия за дизайн.