Софийският градски съд даде ход на делото срещу депутатите от ДПС Гюнай Сефер и Митхат Табаков, предаде БТА. Двамата, заедно с Росица Милчева и Веско Николов, са обвинени в документна измама, като незаконно придобили сумата от 374 000 лв. с проект за изграждане на път между Силистра и Шумен, дълъг около 7 км.

Защитата на Милчева поиска делото да бъде върнато заради неясноти в обвинението, но съдът отказа това. Държавата в лицето на министъра на финансите предявява граждански иск от 477 209 лв. срещу подсъдимите, който съдът не допусна.

Сефер и Табаков са със свалени имунитети от 13 ноември 2009 г. и заради други разследвания. Едно от тях е за изграждане на канализационна мрежа в Дулово, чиято стойност е около 29 млн. лева. Друго документно престъпление е за близо 357 хил. лв. и за подкуп от над 1 млн. 360 хил. лева. Престъплението, за което днес Сефер и Табаков са подсъдими, е извършено в края на 2006 г., когато Табаков е бил кмет на Дулово, а Сефер - собственик на фирмата, сключила договора за ремонт на пътя.