Полицай от Благоевград отвлече и изнасили брутално 42-годишна жена. Васил Бойчев е дългогодишен служител на КАТ - Пътна полиция. След подадена от жертвата жалба той е задържан и по случая е образувано дисциплинарно производство. Жертвата не подозирала за намеренията на своя съсед полицай.

"Позната е била и той се възползва точно от това нещо, тъй като тя е била тръгнала на работа, чакала е рейса и той я качил, като сам е предложил тази услуга, но не е спрял там, където трябва, а на друго място, където я изнасилил”, обясни зам.-районният прокурор Борислав Ковачки.

Вместо към центъра, Васил Бойчев завил към парк Бачиново. Въпреки яростната съпротива на жената, той брутално я насилил в колата си. После я заплашил да не подава жалба, но тя го направила. Бойчев е задържан първоначално за 72 часа. Катаджията е в системата на полицията от дълго време.

"Над 15 години работа в МВР. Ако се получат и допълнителни данни, извън конкретния случай, съответно това е регламентирано и в закона за МВР, и в подзаконовата нормативна база, ще бъде взето съответното отношение”, заяви директорът на ОД МВР – Благоевград Йордан Кочев.  

По време на разпитите на хора, имали контакти с полицая, станало ясно, че това не е първият му случай на насилие над жени.