Галерията за модерно изкуство в София ще представи изложба, включваща 40 подводни фотографии, дело на Михаил Заимов.

"Това са фотографии от последните две години и голяма част от тях са заснети в топлите морета и на един остров в Малайзия, който се казва Сипадан”, обясни авторът.

Голяма част от снимките са макрофотография. "Опитал съм се да търся малко по-абстрактен израз в тези фотографии”, сподели Заимов.

Фотографът обясни, че колкото по близо до повърхността се правят фотографиите, толкова повече светлина, цвят и живот има във фотографиите. Заимов обясни, че при подводната фотография задължително се използва светкавица, защото на определена дълбочина всичко изглежда малко монохромно.

Михаил Заимов сподели, че се е гмуркал цял живот и също толкова отдавна се занимава с фотография.

Изложбата, която се открива тази вечер, 5 юли, от 19:00 часа ще включва и няколко фотографии от българското Черноморие. "Има няколко много успешни снимки от България, които ще покажат на зрителите колко е богато и красиво отдолу. В Черно море има повече цвят отколкото на някои места в Средиземноморието и Адриатика. То е много богато и много плодовито море. Хората трябва да излязат извън урбанизираните зони и да търсят нещата където те са по-естествени”, каза Заимов.