Независимо дали е делник, или празник, правя така, че да се вижда работата на правителството, коментира в Сопот премиерът Бойко Борисов по повод на намеренията на "Коалиция за България" да поиска вот на недоверие към кабинета. По думите на Борисов на опозицията "не им харесва това, че по време на настоящето управление се усвояват в пъти повече средства по европейските фондове и че се повишава кредитният рейтинг на страната.

„Всички институции в чужбина, в това число "Муудис", Евростат и Световната банка, отчитат усилията, волята и работата на правителството, което не се харесва на предишните управляващи”, посочи още Борисов.

Според него изпълнението на това, което е обещал - нова спортна зала и метро в София, както и построяването на магистралите в страната, е достатъчно, за да може ГЕРБ да изкара пълен мандат.

Бойко Борисов посочи още, че "ВМЗ-Сопот" в момента има поръчки и ситуацията е спокойна. Премиерът отбеляза, че при своите международни визити и срещи министрите Николай Младенов и Аню Ангелов представят пред партньорите си офертите на ВМЗ с цел да се гарантират поръчки и работа за предприятието.

По повод на намерението за закриване на български посолства в чужбина по-рано днес министър председателят каза, че сред българските чиновници в чужбина в структурите на МВнР "има хора, които освен за частният си бизнес не са направили нищо за държавата". По думите на Борисов в момента има посолства, чието съществуване не е оправдано.

В Сопот министър-председателят откри нова пречиствателна станция за отпадни води.