Трима души са загинали при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Регистрирани са 23 тежки катастрофи в страната, 26 човека са пострадали. Двама са с опасност за живота. В София са станали 23 леки катастрофи, пострадали няма.

Пътищата от републиканската мрежа са сухи, като по високите и усойни места са мокри и заскрежени. Настилката на автомагистралите "Тракия”, "Хемус” и "Марица” е суха, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура”.

Затворени са проходите Троян – Кърнаре, Твърдица – Елена и Етрополе – Златица.
До 31 октомври 2010 година е удължена забраната за преминаване на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка.

Временно затворени за товарни автомобили са Дюлинският проход и пътищата село Арковна – село Партизани, Бузлуджа – Шипка. Затворен за всички моторни превозни средства е пътят Бургас – Малко Търново в отсечката между село Босна и село Звездец.

Ремонтни работи се извършват по пътя Полски Тръмбеш – Свищов, Рудозем – Смолян, Варна – Добрич, Кюстендил – Дупница, София – Бургас между Сливен и Старозагорска област и автомагистрала "Марица” между 73-ти и 89-ти километър.