Трима души са загинали и седмина - ранени при експлозия на метан в каменовъглената мина "Ткибули" в Западна Грузия, съобщиха местните власти, цитирани от осведомителните агенции.

Газът е избухнал снощи, заяви Зураб Гвенетадзе, говорител на грузинското вътрешно министерство, цитиран от Асошиейтед прес. Мината е на около 300 километра западно от Тбилиси, уточнява агенцията.

Държавната телевизия цитира представители на местни болници, че ранените са в критично състояние. Според вътрешното министерство, причините за експлозията все още не са известни.

Това е вторият взрив в мината "Ткибули" тази година. При изтичане на метан през март газът избухна и уби четирима миньори, припомня АП.

Грузинските правоохранителни органи разследват снощния случай, съобщи вътрешният министър Вано Мерабишвили, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той увери, че ръководството на мината ще въведе нови норми за сигурност и ще вземе мерки, за да не се повтарят подобни трагедии.

Властите обещаха мината и застрахователните компании да поемат всички разходи по погребението на загиналите и лечението на пострадалите, добавя агенцията.