Георги Георгиев и Владимир Филев са физическите убийци на бизнесмена Румен Рачев от Шумен. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. При полицейска операция днес бяха задържани четирима души, съпричастни към убийството. Това са Васил Костов - Васко Кеца, Янко Попов - Туци, Райчо и Николай, каза министър Цветанов. Костов, Попов и Райчо ще бъдат обвинени.

Като доказателства за убийството на Рачев, полицията разполага със свидетелски показания и ДНК-анализ, потвърждаващи самоличността на физическите извършители, заяви министърът. По думите на Цветанов, след като изпълнили задачата си, те изчезнали. Георгиев и Филев са видени в село Говедарци за последно.

Според разследващите четиримата, задържани днес, са съпричастни към още две-три убийства и към няколко стрелби.

Министър Цветанов отказа да коментира дали сумистът Петър Стоянов, който беше задържан заедно с Костов и Попов за убийството на бизнесмена Юри Галев, е съпричастен и към покушението срещу Румен Рачев. Цветанов не коментира и кои са поръчителите на убийството срещу Рачев. По думите на министъра мотивът в случая е неуредени финансови взаимоотношения.

Възможно е като обвиняеми за убийството на Румен Рачев да бъдат привлечени и още лица.