Няма да има наказание за България заради бюджетния дефицит, каза днес във Варна премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че страната ни е пак сред най-добрите в Европа, тъй като по думите му има държави, чийто дефицит е много по-голям. Никога не е имало наказания по тази тема, няма да има и за нас, посочи премиерът.

Борисов коментира, че правителството предприема стъпки към финансова децентрализация в страната. Като положителен пример той посочи решението на Министерския съвет да се премахне ДДС за всички операции, които се правят по европейските фондове. Ако примерно една малка община е направила проект за 10 милиона лева, тя трябва да внесе 2 милиона ДДС и тъй като ги няма, не усвоява парите, обясни премиерът. По думите му сега, след отпадането на ДДС, всички пари ще влизат в общините.

По повод на предложението на бизнеса за данъчна амнистия върху неплатени данъци за пари, спечелени по честен начин, премиерът коментира, че не е сигурен доколко такава стъпка ще бъде справедлива спрямо останалите данъкоплатци."Рискуваме да залитнем в друга посока, което не е добре", посочи Борисов.

Повече четете в Politics.btv.bg